Предимствата на панорамното остъкляване

Обичате ли усещането за простор и свобода? В случай, че сте негов привърженик – следващите изречения ще ви дадат полезна информация за размисъл.

В тази публикация ще поговорим за т.нар панорамно остъкляване и неговите предимства. Ще научите още за възможните варианти за монтажа му дома, а също и за ползите да се снабдите с плъзгащи стъклени системи.

Накратко – дали ще го наречете панорамно остъкляване или стъклени плъзгащи системи – няма особена разлика. Този модерен начин за предпазване на откритите тераси и отделянето на помещения в сградите обаче успя да завладее съвременната архитектура на Запад, а днес можем да го срещнем използван и на много места у нас. Доста често от такъв вид остъкляване се възползват различните заведения, които искат да създадат усещане за по-голям простор. Причината е, че преградните тухлени или панелни стени създават доста по-различна атмосфера – за разлика от тези, през които може да се вижда свободно. Много бизнес сгради също разполагат с подобен вид разделение на офисите, но дали е практична идея да монтирате панорамно остъкляване с tenti.info у дома? Нека разберем.

Предимствата на панорамното остъкляване

Някои хора ще сметнат за ненужна инвестиция използването на стъклени прегради в дома, но пък предимствата им като средство за защита на откритите тераси и веранди – са безспорни. Произвежданите от tenti.info панорамни видове остъкления разполагат с:

– 8 мм/10мм закалено темперирано стъкло;
– Ръчно управление: събиране на крилата във всеки ъгъл, изцяло или частично;
– Странична алуминиева каса 90 мм;
– Заключваща система;
– Уплътнител против вода, вятър и други външни фактори.

Всичко това ги превръща в удачен вариант да защитите откритите части от дома си от влиянията на околната среда. Също така голямата функционалност на панорамното остъкляване позволява да съвместите желанието за открита и закрита тераса, в едно. Така вместо да се допитвате до майстори, които да зазидат терасата на жилището ви – може да посетите сайта на фирмата производител – Tenti, за да се информирате по-подробно за възможните варианти за панорамно остъкляване в жилището. Те ви очакват.