Всичко за избора на LED крушки

LED осветлението е възможно най-икономичният и енергоспестяващ начин да осветите всяка една стая от дома или офиса си.

В тази връзка какво е добре да знаете за избора на LED крушки – предстои да ви разкажем в следващите изречения.

Както е известно LED крушките, още светлодиодите, струват малко по-скъпо от стандартните такива, които работят с нажежаема жичка. Именно поради това много хора все още се колебаят дали да им се доверят. Веднъж закупувайки LED крушка обаче – ще се убедите сами в това колко по-чиста е излъчваната светлина и колко по-дълъг живот притежават този конкретен вид крушки. Накратко LED осветлението изразходва около 90% по-малко енергия от обикновените крушки.

И тъй като разликите между познатия вид крушки и новите LED такива са много и драстични – съответно и при избора на новия вид осветление има специфики.
Първата от тях е да говорите за Лумени, а не за Ватове. Ако досега сте измервали как би светила една крушка по ватовете, то при LED осветлението нещата стоят малко по-различно. Ватовете, когато избирате LED крушки не са важни – те показват мощността и електроенергията, която би изразходвало осветителното тяло, а не колко силно ще свети. Именно за това тук на помощ идват лумените – които показват всъщност каква ще бъде светимостта. Ако се поинтересувате може да откриете, че за едни и същи лумени крушките с нажежаема жичка изразходват два пъти повече енергия от LED крушките.

Всичко за избора на LED крушки

Като второ най-важно нещо, което е добре да знаете за избора на LED крушки бива това индексът на осветление, който влияе на начина, по който ще виждате заобикалящата ви среда. За LED крушки в дома най-добре е да заложите на индекс от рода на CRI 80.

И не на последно място – обърнете внимание да това колко дълго ще използвате, т.е ще експлоатирате закупените LED крушки, за да прецените с колко дълъг живот искате да бъдат закупените от вас такива. За повече информация и богат избор на този нов вид осветление посетете stoka.bg.