Тайните на природата: чудото бразилски орех

Вероятно заради съвремието си и урбанизирания начин на живот не си даваме сметка за ценността на природата.

Обективно погледнато развитието на медицината и козметиката се дължи на открития и научни постижения, но корените са в древните знания и възможности, които ни предлага самата природа. Мисията на еко магазини като biofetish е да предложат на клиентите си евтини и много надеждни алтернативи за козметична и дори медицинска грижа. Маслото от бразилски орех, например, е едно от най-добрите средства за поддържането на косата и кожата в оптимално добро състояние. Познати като част от здравословното меню ядките от бразилски орех имат много по-широко приложение, което е мотивирано от изключителните качества и състав на това растение. На първо място трябва да кажем, че бразилският орех е богат източник на селен, който оказва много добро въздействие върху кожата и косата.

Сам по себе си селенът задължително присъства в био химичния състав на човешкия организъм, тъй като има много силно изразени антиоксидантни свойства и извежда вредните свободни радикали. Като добавим и присъствието на омега-3 мастни киселини и витамини, бразилският орех се превръща в съкровище за козметиката. Използван като добавка в маска или шампоан за коса маслото от бразилски орех има двойно действие- лечебно и стимулиращо. Витамините естествено кондиционират косата, а аминокиселината L-аргинин действа локално срещу появата на косопад и стимулира растежа на здрава и жизнена коса.

Тайните на природата: чудото бразилски орех

В онлайн магазина можете да намерите и изключително много и полезни предложения отново за натурална козметика. Постигането на оптимални резултати при използването на различни масла и екстракти, трябва да се ръководи от народната поговорка „за всяка болка си има билка“. Именно поради тази причина екипът на biofetish.com е сътворил впечатляваща колекция от най-различни природни продукти, които имат ясно изразено положително действие в различни области. Всеки артикул е придружен от подробно описание и пълна информация за продукта. Така всеки може да се впусне в света на природата и да започне здравословен живот без неясноти и въпроси.